Kedves Barátaink,

A Magyar Pax Romana honlapján új szolgáltatást indítunk. Külföldi napi és hetilapokból készülünk rendszeresen olyan témákat, írásokat szemlézni, amelyek kitekintést adhatnak a hazai nyilvánossághoz képest a világra. Olyan témákat készülünk megjeleníteni, amelyek keresztény értelmiségi szemmel valamilyen szempontból fontosak lehetnek számunkra, de hiányoznak a hazai nyilvánosságból.

A szemle működéséhez olyan munkatársakat keresünk, akik akár minimális együttműködéssel is hozzá tudnak járulni a kezdeményezés sikeréhez.

Az alábbi módon tud részt vállalni ebben a munkában (de ha más ötlete van, azt is szívesen látjuk):

felhívja figyelmünket olyan írásokra, amiről érdemes beszámolnunk

havonta 1-2 írásról legalább rövid összefoglalót készít a szemle számára, amelyek saját érdeklődési körébe tartoznak

felhívja figyelmünket olyan újságokra, rovatokra, amit érdemes figyelni.

Vállalja, hogy egy-egy újságot vagy rovatot valamilyen rendszerességgel átnéz szemlézés céljából

Az általunk küldött havi 1-2 cikkről rövid összefoglalót készít

Elsősorban interneten szabadon elérhető forrásokat kívánunk szemlézni. Nem fordításokat, hanem tömörebb összefoglalókat kívánunk megjelentetni figyelemfelhívásként. Akit érdekel, ez alapján az eredeti szövegeket is elolvashatja eredeti nyelven. Mégsem zárjuk ki olyan cikkek szemlézését sem, amik csak előfizetéssel vagy könyvtárban érhetők el, de ezekről valamivel részletesebb összefoglaló szükséges.

 

Olyan munkatársak jelentkezését is várjuk, akik lehet, hogy nem tudnak feltétlenül rendszeres szemlézést vállalni, de nem veszik zaklatásnak a rendszeres rákérdezést.

Kérjük, egy rövid e-mailben jelezzen vissza, ha számíthatunk együttműködésére.

Az oldalt szerkesztjük, a végleges arculata a munka során alakul ki. Az induláshoz azt kérjük, hogy mihamarabb küldjön egy cikk-összefoglalót.

 

Együttműködését köszönve üdvözlettel,

Mikulás Domonkos
Kecskemét, 2006. május 14.titkarsag@magyarpaxromana.hu