Program

Jelentkezési lap és térkép

Kedves Barátunk!

Tisztelettel meghívjuk

a Magyar Pax Romana 51. kongresszusára,

melyet 2009 április 15. és 18. között tartunk Vácott

 

A kongresszus helyszíne a püspöki palota nagyterme, megnyitó eseménye szerdán, április 15-én este a Veni Sancte a székesegyházban. Csütörtökön és pénteken délelőtt és délután összesen négy szekcióülés, esténként kiegészítő programok lesznek. Szombaton délelőtt a résztvevők egy bevezető áttekintés után az eredményeket összegezik.

A kongresszus témakörei:

az ezredforduló társadalmi-gazdasági folyamatai (konfliktusok és válságok),

a kereszténység globális történelmi küldetéséből következő szerepek, struktúrák és kihívások, a közösségek moralitása (közjó, szolidaritás, közteherviselés),

a magyar társadalomban megjelenő válságtünetek, a keresztény szociális tanítás hazai elfogadottsága és érvényesülése,

tennivalók, lehetőségek és felelősség a válsághelyzetben.

A részletes program elérhető itt.

Jelentkezni a mellékelt jelentkezési lapon lehet, amelyet kitöltve a Magyar Pax Romana címére kell visszaküldeni postafordultával, legkésőbb április 3-ig történő beérkezéssel a 1431 Budapest, Pf. 136. címre (elektronikus úton a melegher1@t-online.hu e-mail címre).

A kongresszus részvételi díja 12 000 FT, a MPR tagjai számára 8 000 Ft. A kizárólag nap közbeni programokra érkezőktől (április 16-án és 17-én) kongresszusi általános költségekhez való hozzájárulásként 2000 Ft napi részvételi díjat kérünk.

 

Kérjük a Magyar Pax Romana tagjait, hogy a teljes részvételi díj vállalásának gondja ne tartson vissza senkit a részvételtől. A személyes lehetőségektől függően alacsonyabb összegű befizetéseket ki tudjuk egészíteni az elmúlt évben kapott 1%-os adófelajánlásokból.

Ugyanezért kérjük azokat a tagtársainkat, akik a szállás és étkezés költségeinek csak egy részét tudnák viselni, de szívesen vennének részt a rendezvény valamennyi eseményén, hogy közvetlenül egyeztessék támogatásra vonatkozó igényüket Melegh Erzsébettel (30 490 9444). Ezek kielégítése az ilyen célra kapott adományoktól függ, amelyekre ebben az évben is számítani lehet.. Tehetősebb tagjainkat ezért arra kérjük, hogy befizetéseik kiegészítésével járuljanak hozzá a felmerülő igények minél teljesebb körű befogadásához.

 

Scharle Péter
elnök

 


titkarsag@magyarpaxromana.hu