Hogyan támogathatja a Magyar Pax Romana munkáját?

 

Lépjen be a Magyar Pax Romana egyesületbe

Támogathatja munkánkat anyagilag az alábbi módokon:

Az SzJA bevalláskor adója 1%-át adhatja a Magyar Pax Romananak

Adománnyal akár magánszemélyként, akár gazdasági társaságként.

A támogatásról adókedvezmény igénybevételére jogosító igazolást tudunk kiadni közhasznú szervezetként.

Jelentősebb támogató szervezetek logóját és a támogatás tényét kívánságra fel tudjuk tüntetni rendezvényeinken, köteteinkben és honlapunkon.

Felhívja figyelmünket olyan cégekre, amelyek esetleg szívesen szponzorálhatnák valamelyik tevékenységünket.


A tevékenységek, amiket támogatásra ajánlunk

Éves kongresszusaink - egyrészt a szervezési költségekhez fogadunk támogatásokat, másrészt a résztvevők költségeinek csökkentéséhez (határon túli és rászoruló hazai résztvevők például). Egy kongresszus szervezési költségei jelenleg 500e F körül, egy résztvevő költségei 20-30e Ft körül mozognak.

Ökumenikus konferenciák a 2-3 évente megrendezendő konferenciák szervezésében a Magyar Pax Romana jelentős szerepet szokott vállalni, ennek része az anyagi hozzájárulás is. A konferenciák köteteinek is jelentős a költsége.

Könyvkiadás - egy-egy kötet kiadásának költsége 1 millió Ft körül van. Több kötetünk készül jelenleg is kiadásra, ha a forrásokat megtaláljuk.

Roma projekt - a támogatás módjáról a projekt oldalán olvashat.

Nemzetközi lapszemle működtetése - ez a tevékenység nagy arányban önkéntes munkában valósul meg, de a technikai feltételek biztosítása és a szerkesztés olyan mennyiségű munkát jelentenek, amelyek nem várhatóak el ellenszolgáltatás nélkül. Ehhez kérjük támogatását.

Nemzetközi kapcsolatok - a nemzetközi Pax Romanával való kapcsolattartás, nemzetközi rendezvényeken való jelenlét, eredményeink külföldi bemutatása és nemzetközi együttműködés kezdeményezése, a szomszédos országok magyar nyelvű Pax Romana szervezeteivel való együttműködés és támogatásuk hazai programjainkon szükségessé teszi támogatók bevonását.

Az egyesület működése és a programok hátterének biztosítása - a Magyar Pax Romana egyesületi tagdíjakból és pályázatokból tartja fenn magát elsősorban. Aktív tagjai jellemzően magasan képzett és sokfelé elkötelezett munkatársak. Az alapműködéshez ügyintéző foglalkoztatása és technikai feltételek biztosítása, honlap működtetése, pályázatfigyelés és írás, utazási és kommunikációs költségek fedezése szükséges. Ezeknek költségeihez a tagdíjak csak kis arányban tudnak hozzájárulni, ezért van szükségünk támogatásra. Az egyesület alapműködése évente mintegy 1,5 millió forintot emészt fel.

 

Támogatni kívánom a Magyar Pax Romanát

 

A Magyar Pax Romana számlaszámai:

Forint 11705008-20431606 swift kód: (BIC) OTOVHUHB
Deviza: 11763055-24659880 swift kód: OTPVHUHB
(IBAN) HU83 1170 5008 1606 0000 0000

 

Kapcsolat:

e-mail: titkarsag@magyarpaxromana.hu
telefon: Mikulás Domonkos titkár
+36 30 6190986


Eddigi jelentősebb támogatóink

Nemzeti Civil Alapprogram

Renovabis német katolikus segélyszervezet

Együttműködő Holland Alapítványok

Holland Királyság Nagykövetsége

Magyarországi Cigányokért közalapítvány

Miniszterelnöki Hivatal

 titkarsag@magyarpaxromana.hu